Сортів папайї багато, але найчастіше на прилавках можна побачити жовті чи оранжеві плоди. Якщо папайя зеленого кольору, то виявити ознаки незрілості чи особливостей виду нескладно. Нестиглий фрукт матиме нерівномірне забарвлення шкірки, а стиглий – рівний та насичений колір.Jan 13, 2019

Для максимальної стиглості фрукт має бути на 80% жовтим. Деякі сорти мають шкірку зеленого чи навіть оранжево-червоного кольору. Стигла папайя помірної м'якості: при натисканні пальцем поверхня НЕ повинна деформуватися та легко продавлюватись. Занадто м'яка – перестигла.

Папайя. Саджанці папайї ростуть дуже швидко – перший урожай можна збирати вже за 6 місяців. Плід диво-рослини дуже швидко дозріває, шкірка фрукта при дозріванні змінює свій колір із зеленого на помаранчевий. Зазвичай папаю збирають на продаж на ринках, коли фрукт ще зелений.

Як їсти папайю Стиглий плід, якщо він досить м'який, можна їсти прямо одразу. Якщо він твердий, то дайте йому «дозріти», помістивши на 1-5 днів у тепле місце, і перевіряйте м'якість.

Вам також може сподобатися

Більше від автора