Їдальня вода – це вода, що має загальну мінералізацію менше 1 г/л. Мінералізація – це кількість розчинених у воді мінеральних речовин (таких як кальцій, магній, кремній, сульфати та інших).Sep 13, 2019
Мінеральні води з мінералізацією менше 1 г/л відносяться до столових вод. Їдальні води можуть бути рекомендовані для регулярного пиття протягом тривалого часу.
Їдальня мінеральна вода – мінеральна вода, призначена як для звичайного пиття, в тому числі регулярного протягом тривалого часу. Приклади їдалень мінеральних вод: «Есентуцька Гірська» (за ГОСТ Р 54316-2011 відноситься до «Групи I. Гідрокарбонатні натрієві мінеральні води»)
До мінеральним питним лікувально-їдальням водам відносять води з мінералізацією від 1 до 10 г/дм або при меншій мінералізації, що містять біологічно активні мікрокомпоненти, масова концентрація яких не нижча за бальнеологічні норми, прийняті в СРСР для питних мінеральних вод (табл. 1).