В складі качки ви знайдете такі вітаміни, як: A, E, PP, та деякі вітаміни групи B (B1, B2, B5, B6, B9). Також у ній містяться: фосфор, кальцій, кобальт, молібден, магній, натрій, фтор, йод та залізо. А найбільше в ній міститься хром і цинк. Качиний жир багатий на корисні кислоти Омега 3 і Омега 6.
Через високу концентрацію холестерину каченя протипоказана при серцево-судинних патологіях. До того ж качине м'ясо досить жорстке та погано засвоюється організмом. Тому його краще виключити із раціону при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. У деяких людей каченя здатна викликати алергію.
Качине м'ясо можна зберегти на тривалий термін, засоливши. Свіжа або солона качка придатна для супів, щій, солянок, борщів та розсольників. Качине м'ясо багато жирами. Крім того, у м'ясі птиці містяться вітаміни групи B, селен, фосфор, цинк, залізо, мідь, калій, магній, кальцій, марганець та натрій.
Якщо ви на дієті, то, безумовно, вибір має бути зроблено на користь курячого м'яса. Качка – продукт жирний та його вживання необхідно скоротити до одного-двох разів на місяць. М'ясо курки оптом вигідно купувати, тому що воно має маленьку калорійність, але при цьому містить вітаміни А, Е, групи В та лінолеву кислоту.