— Що корисніше, булгур чи рис? — У рисі є крохмаль, а отже, вживати його можуть не всі. Наприклад, діабетик замислиться, варити йому рис чи утриматися. З булгуром дещо простіше, він практично не містить вуглеводів, але багатий нутрієнтами – речовинами, що регулюють ріст та обмін енергій в організмі.1 Jul 2011
У ньому містяться вітаміни А, Е, К та РР. Вони сприяють зміцненню стінок судин та серцевого м'яза. Також булгур знижує рівень цукру в крові, а завдяки вітамінам групи В, крупа допомагає нормальному розщепленню жирів та прискоренню метаболізму.
На питання “можна, можливо чи є булгур при схудненні відповідь ствердна, але вона протипоказана під час загострених форм шлунково-кишкових патологій, а також при індивідуальній непереносимості. У день рекомендується з'їдати трохи більше 200 грам продукту. В іншому випадку надлишок складних вуглеводів призведе до набору ваги.
Булгур – багате джерело клітковини Крім того, в булгуре високий вміст кальцію. Його більше, ніж у тій самій гречці, проте через обробку значна частина його втрачається (у процесі виробництва зерна пшениці пропарюють і висушують).