У Росії випускають вермут двох типів: міцний та десертний. Міцний містить етилового спирту 18% про. і цукру 100 г/дм³, десертний – відповідно 16 % про.
16 Неповторною класикою стали такі сорти, як Bianco, Rose, Rosso та Gold. Всі ці види червоних та білих вермут мають одну фортецю – 16 градусів.
Вермут – це вино? Вермут містить не менше 75% вина, найчастіше з білого винограду, тому, як і вино, він починає взаємодіяти з киснем відразу після першого відкорковування пляшки. При цьому вермут з більш високим вмістом алкоголю зберігає свої якості до шести місяців.
Портвейн походить від назви міста Порту в Португалії. Бувають білі, зроблені з білого винограду, і червоні з червоного. В інших країнах його називають портвайн або порто. Вермут – Це ароматизоване кріплене вино.