Якщо риба не дуже велика, наприклад, як стерлядь, то спочатку її краще обдати окропом. Ця проста операція змиває з риби слиз і бічні кісткові жучки легше відходять. Потім розріжте черевце рибок, приберіть начинки і видаліть візигу (щільний хрящ, що замінює хребет), підчепивши її спеціальною голкою.Apr 29, 2012
Те, що візіга отруйна – міф. Вся причина в тому, що дана частина у осетрових псується найшвидше і вживання в їжу може стати проблематичним. Оскільки більшість риби заготовляється, після чого може місяцями зберігатися в охолодженому приміщенні.
Найдоступніший і найпростіший – натерти рибу сіллю, вона вбере слиз. Після цього просто промити водою. У разі використання жорсткої щітки або металевої губки намагайтеся не пошкодити шкіру. Якщо планується подальше ошпарювання окропом, слиз прибирають не так ретельно, адже вона потім все одно відійде.
Осетер гарячого копчення б/к 5148.00 руб./кг. Осетер х/к 4950.00 руб./кг. Осетрова ікра «Золото Каспію» у склі, 50г 4148.00 руб./шт.