Такі властивості мають корінь імбиру, листя берези, меліса та м'ята, квітки чорної бузини, вербена – ці рослини мають властивість підвищувати розчинність оксалатів у сечі, тим самим покращують їх виведення. Ці властивості також мають плоди журавлини та брусниці.

Забороняються: продукти з великим вмістом вітаміну C та щавлевої кислоти: горох, квасоля, боби, буряк, редька, редис, салат, щавель, шпинат, ревінь, петрушка, кріп, шипшина, смородина, чорниця, цитрусові, сир, сир, печінка, нирки, язик , мізки, солона риба, колодці та заливні на желатині, бобові, солоні сири, …

Овочі: шпинат, щавель, буряк, томати, селера, зелені боби, ріпа, редька, ревінь, квасоля, соя, горох, сочевиця, смажена картопля, боби-лопатки. Ягоди та фрукти: аґрус, журавлина, сливи, червона смородина, суниця, гриби (шампіньйони). Грибний соус. Какао, шоколад, міцний чай, кава, перець, гірчиця.

Оксалатні (Солі щавлевої кислоти) Оскільки оксалати не розчиняються, вони лікуються виключно видаленням. Якщо розмір дозволяє, камінь можна вигнати через природні сечові шляхи.

Вам також може сподобатися

Більше від автора