Правильне харчування – один із найважливіших аспектів здорового способу життя. Однак, не завжди ми знаємо, що деякі продукти несумісні один з одним і можуть негативно вплинути на наш організм. Неправильне поєднання продуктів може спричинити травні проблеми, а також призвести до неприємних відчуттів у шлунку.

Одним із найпоширеніших прикладів несумісності продуктів є поєднання молока та цитрусових. Молоко містить кальцій, а цитрусові фрукти – кислоту. Внаслідок поєднання цих компонентів відбувається згортання молока в шлунку, що може призвести до дискомфорту та тяжкості.

Також не можна поєднувати продукти, багаті на білки, з продуктами, що містять крохмаль. Наприклад, не рекомендується їсти м'ясо з картоплею або рисом в одному прийомі їжі. Це з різним ступенем роботи ферментів, необхідні перетравлення білків і крохмалю. При одночасному вживанні цих продуктів їжа може затриматися в шлунку і викликати неприємні відчуття.

Які продукти несумісні один з одним
Продукт 1 Продукт 2 Несумісність
Молоко Апельсини Молоко та апельсини несумісні
Яйця Лимон Яйця та лимон несумісні
Салат Кавун Салат та кавун несумісні

Які продукти не можна змішувати?

15 продуктів, які не можна є разом

  • Диня або огірок з молоком Огірок не поєднується тільки зі свіжим молоком, а диня взагалі не визнає якихось молочних продуктів.
  • Чай та молоко.
  • М'ясо та червоне вино.
  • Алкоголь та кола …
  • Сир та м'ясо.
  • Макарони або картопля з м'ясом.
  • Помідори та картопля …
  • Білий хліб та варення

Які продукти добре перетравлюються разом?

Гармонійними вважаються такі поєднання їжі:

  • білки/вуглеводи + овочі/зелень (курка із зеленим салатом, картопля з кабачками);
  • зернові + некрохмалисті овочі (рис із броколі або іншою капустою);
  • кислі та кисло-солодкі фрукти + молочні продукти ( сиром з яблуком або персиком).

Які овочі не можна поєднувати?

Небажано одночасно вживати в їжу овочі та фрукти. Погано комбіновані овочі: Цвітна капуста, зелений горошок, пізні кабачки, пізній гарбуз, баклажани, патисони. Ці овочі чудово комбінуються з продуктами, що містять крохмаль, наприклад, хлібом, з усіма овочами, жирами, наприклад, сметаною та зеленню.

Вам також може сподобатися

Більше від автора