Простокваша Мечникова – Це продукт, отриманий в результаті бродіння молока спеціальними бактеріями. Вона отримала свою назву на честь Іллі Ілліча Мечникова, який зробив значний внесок у дослідження молочнокислих бактерій та їх корисних властивостей. Простокваша має низку корисних якостей, які зробили її популярним продуктом у харчуванні.

По-перше, простокваша Мечникова є чудовим джерелом пробіотиків. Пробіотики – це живі мікроорганізми, які позитивно впливають на стан кишечника і загальне здоров'я людини. Вони сприяють нормалізації травлення, зміцненню імунної системи та запобіганню розвитку різних захворювань.

По-друге, кисляка Мечникова багата на вітаміни і мінерали. Вона містить вітаміни групи В, кальцій, калій, магній та інші корисні елементи. Вітаміни та мінерали, що містяться в кисляку, сприяють поліпшенню обмінних процесів в організмі, підтримці здоров'я кісток і зубів, а також нормалізації роботи серцево-судинної системи.

Чим корисна кисляка Мечникова
Користь Опис
Покращує травлення Простокваша Мечникова містить молочнокислі бактерії, які допомагають покращити роботу травної системи та нормалізувати мікрофлору кишечника.
Зміцнює імунітет Простокваша Мечникова містить пробіотики, які покращують імунну систему та допомагають боротися з інфекціями та запальними процесами.
Підвищує рівень енергії Простокваша Мечникова містить вітаміни групи В, які допомагають підвищити рівень енергії та покращити роботу нервової системи.
Поліпшує стан шкіри Простокваша Мечникова містить пробіотики, які допомагають очистити організм від токсинів та покращують стан шкіри, роблячи її більш здоровою та сяючою.

Як приймати Мечниковську кисле молоко?

Пити кисле молоко можна як між основними прийомами їжі, як перекушування, доповнивши шматочками фруктів і ягодами, так і за годину до сну», – прокоментувала Юлія Чехоніна, лікар-дієтолог, старший науковий співробітник ФБГУН «ФІЦ харчування та біотехнології».

Чим Мечниковська кисляка відрізняється від звичайної?

Мечниковська кисляка відрізняється від звичайної тим, що у заквасці присутня додатково болгарська молочнокисла паличка. Пробіотичний продукт приводить до норми вміст у кишечнику корисних мікроорганізмів, збагачує організм кальцієм, вітамінами, ферментами, амінокислотами та молочним білком.

Чи можна пити кисле молоко щодня?

Дослідженням корисних властивостей кислого молока займався російський мікробіолог Ілля Мечников, який рекомендував пити її щодня. Вона легко засвоюється організмом, тому підходить для людей будь-якого віку, у тому числі вагітних і жінок, що годують.

Вам також може сподобатися

Більше від автора