Пишні та повітряні випічки завжди радують нас своїм апетитним зовнішнім виглядом та ніжним смаком. Однак, щоб досягти такого результату, необхідно знати кілька секретів приготування тіста. Головна складова будь-якого пишного тіста – це розпушувач.
Розпушувачі – це інгредієнти, які здатні надати тесту об'єму та пишності. Вони можуть бути як природними, так і штучними. Природні розпушувачі включають яйця і молоко, які завдяки своїм властивостям здатні підняти тісто. Штучні розпушувачі, такі як розпушувач або сода, додаються в тісто для посилення його обсягу та легкості.
Однак, не варто забувати, що використання розпушувача потребує деяких правил. По-перше, розпушувач необхідно змішувати із сухими інгредієнтами, щоб забезпечити рівномірний розподіл по всьому тесту. По-друге, слід пам'ятати, що розпушувач активується при контакті з кислотою. Тому, якщо в рецепті є кислотна речовина, наприклад сік лимона або йогурт, то розпушувач слід змішувати з цими інгредієнтами.
Інгредієнт | Кількість |
---|---|
Борошно | 500 г |
Молоко | 300 мл |
Яйця | 3 шт |
Цукор | 2 столові ложки |
Сіль | ½ чайної ложки |
Розпушувач | 1 чайна ложка |
У чому секрет пишного дріжджового тіста?
Для дріжджового тіста використовують біле борошно вищого ґатунку, яке містить багато клейковини. Борошно попередньо потрібно готувати до роботи – воно має ретельно просіюватися кілька разів, що збагатить його киснем і покращить бродіння. Чим краще просіяне борошно, тим пишніше виходить тісто..
Що надає тесту пишноти?
збита олія або маргарин. Якщо збити масло|мастило| з цукром до пишності, а потім ввести в нього сухі інгредієнти, вийде кекс – повітряний, високий і м'який. Все тому, що масло утримуватиме бульбашки повітря, які вивільняться в духовці і піднімуть тісто.
Що робити з тестом, щоб воно стало пишним?
Крім молока в тісто можна влити 0,5 склянки мінеральної води або розвести 1 год. л. соди, що гаситься лимонною кислотою або оцтом, у половині склянки води. Випічка стає вдвічі пишніше.