Вітамін C – це один з найважливіших і широковідомих вітамінів. Він відіграє важливу роль у зміцненні імунної системи, забезпечує нормальне функціонування організму та є потужним антиоксидантом. Щоб отримати достатньо вітаміну C, необхідно правильно скласти свій раціон харчування.

Найбільш багатими джерелами вітаміну C є свіжі фрукти та овочі. Найбільшим постачальником вітаміну C є апельсин: лише один апельсин містить близько 70-90 мг вітаміну C. Крім того, цитрусові фрукти в цілому, такі як лимони, грейпфрути та мандарини, також є багатими джерелами цього вітаміну.

Вітамін C також міститься в багатьох інших фруктах та овочах, наприклад, у ківі, полуниці, малині, волоському горіху, перці, капусті та броколі. Завдяки широкому асортименту продуктів, що містять вітамін С, його дефіцит можна легко усунути шляхом включення цих продуктів до свого раціону.

Де найбільше вітаміну С?
Продукт Кількість вітаміну С (мг)
Апельсин 53.2
Лимон 53
Ківі 92.7
Журавлина 18.3
Малина 26.2

Де найбільша кількість вітаміну С?

Зміст:

  • 1 Де найбільша кількість вітаміну С?
  • 2 Скільки потрібно з'їсти апельсинів, щоб отримати добову норму вітаміну С?
  • 3 Де більше вітаміну С у лимоні чи в квашеній капусті?
  • 4 Який сік містить більше вітаміну С?

Кращими джерелами вітамін А З є овочі та фрукти, ягоди, соки; шипшина, обліпиха, паприка, чорна смородина, ожина, полуниця, цитрусові, червона смородина, капуста, броколі, цибуля, брюква, аґрус, малина, помідори, цвітна капуста.

Скільки потрібно з'їсти апельсинів, щоб отримати добову норму вітаміну С?

Медики рекомендують добову дозу (RDA) вітаміну C – 90 міліграмів на день. І хоча вживання одне середнього апельсина на день дає організму близько 70 міліграм., дієтологи відзначають, що є продукти, в яких його вміст більший, ніж в апельсині, пише «Російська газета».

Де більше вітаміну С у лимоні чи в квашеній капусті?

Мало хто знає, що вітамін C у капусті міститься більше, ніж у лимонах. Причому при заквасці він не страждає і навіть посилює свої властивості. У квашеній капусті є такі важливі компоненти, як калій і клітковина.

Який сік містить більше вітаміну С?

Для аналізу було взято апельсиновий, мультифруктовий та яблучний соки. Експеримент було проведено у лабораторії, обладнаній усім необхідним. Зрештою було з'ясовано, що в апельсиновому соку вітаміну C міститься у 9.8 разів більше, ніж у мультифруктовому соку, та у 29,4 разу більше, ніж у яблучному.

Вам також може сподобатися

Більше від автора