На першому місці, звичайно, субпродукти тваринного походження – печінка, нирки, селезінка . Кількості гемового заліза, яке засвоюється більш ефективно, ніж мікроелемент із продуктів рослинного походження, у них достатньо. Свиняча печінка найкраща, як лідер за вмістом заліза.Nov 26, 2021

Джерела заліза тваринного походження
Джерело Кількість заліза
Яловичина, м'ясо та субпродукти, селезінка, 3 унції (90 г) 33,5 мг
Куряча печінка, 3 унції (90 г) 11,6 мг
Каракатиця, 3 унції (90 г) 9,2 мг

•Feb 20, 2022

Продукти з високим вмістом заліза

  • Молюски
  • Субпродукти
  • Червоне м'ясо
  • Шпинат
  • Бобові
  • Гарбузове насіння
  • Кіноа
  • Брокколі

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЗАЛІЗУ:

Назва продукту Зміст заліза у 100гр Відсоток добової потреби
Ячмінь (зерно) 7.4 мг 53%
Горох (лущений) 7 мг 50%
Печінка яловича 6.9 мг 49%
Жовток курячого яйця 6.7 мг 48%

•Jan 29, 2016

Вам також може сподобатися

Більше від автора