Заморозити гарбуз можна кубиками, натерти на тертці або запекти в духовці та заморозити пюре.. 1 спосіб. Заморожуємо пюре. Гарбуз розрізаємо спочатку навпіл, а потім на скибочки по 3 см завтовшки.
Гарбуз слід зберігати у морозильній камері не більше 12 місяців. Температура повинна бути не вище -18 ° С (нижче – можна). Повторно заморожувати не варто. Попередньо розморожувати гарбуз зовсім не обов'язково, проте час теплової обробки страви може трохи збільшитись.
Пробиваємо гарбуз блендером у пюре. Яскраве, соковите, ніжне гарбузове пюре готове. Перекладаємо пюре у пакетики (добре, якщо вони із застібкою) і прибираємо в морозилку. Гарбуз, заморожений в домашніх умовах за цим рецептом, допоможе урізноманітнити ваше зимове меню.
Заморожений гарбуз може зберігатись дуже довго. І страви з неї ти зможеш готувати протягом усього року, а не лише за сезон. Плюс за такого способу заготівлі вона зберігає майже всі корисні речовини.