Коли ви організуєте сімейний захід або запрошуєте гостей до ресторану, вибір меню може стати одним із найважливіших завдань. Адже кожній людині хочеться сподобатися та догодити своїм гостям. Отже, хто ж має першим запропонувати меню – господар чи гість?
Багато хто вважає, що ініціатива має виходити від господаря. Адже це він знає своїх гостей найкраще і може запропонувати таке меню, яке виявиться найуспішнішим. Господар може врахувати переваги та дієтичні обмеження гостей, щоб кожен міг насолодитися стравами без будь-яких незручностей чи проблем.
Однак є й інша думка: гостям іноді важко вибирати, що їм хотілося б їсти. Тому деяким людям зручніше, коли господар пропонує меню та надає їм вибір. Гості можуть бути звільнені від необхідності приймати рішення та просто вибрати те, що їм найбільше подобається із запропонованих варіантів.
№ | Співробітник | Посада |
---|---|---|
1 | Степанов Сергій | Директор |
2 | Козлова Ганна | Заступник директора |
3 | Петров Іван | Менеджер |
4 | Сидорова Олена | Бухгалтер |
5 | Васильєв Дмитро | Розробник |
Які правила етикету?
27 золотих правил етикету, знати які потрібно всім
- правила етикету …
- Ніколи не починайте їсти, доки всі за столом не будуть обслужені.
- На столі не повинно бути нічого, що не має відношення до їжі.
- Надсилати повідомлення або перевіряти свій телефон за столом не прийнято.
- Замість «я не п'ю» кажіть «дякую, не сьогодні»
Хто має першим вітатися за етикетом?
Якщо гостей мало, вітаються з кожним із них. Таким чином, згідно з правилами ввічливості, першим вітає чоловік – жінку; молодший – старший; що проходить – стоїть; спізнюється – чекає; вхідний – що у приміщенні. Наразі вітання служить для встановлення контактів, знайомств.
Хто етикетом має йти попереду?
Чоловік зліва За правилами етикету по вулиці чоловік повинен йти завжди ліворуч від жінки.