Сушим листя в сушарці, в темному місці, що провітрюється або в духовці з відкритими дверцятами протягом 1-1,5 годин при температурі 100°, потім зменшуємо температуру до 50-60° і досушуємо чай до видалення вологи. Масу на деку потрібно періодично перемішувати.
Щоб підв'язати наші листочки, складемо їх щільним шаром у відповідну за розміром банку. Чим щільнішим буде наповнення, тим краще. Закрийте банку кришкою і залишимо при кімнатній температурі на 24 години. Якщо вдома прохолодно, можна виставити банку на підвіконня на сонячне світло.
Протипоказання листя малини Через високий вміст клітковини та підвищеної дози органічних кислот, які мають дратівливі властивості, листя та ягоди малини не рекомендовані всім, хто страждає на гастрит, виразку, а також тим, у кого спостерігається підвищена кислотність шлунка, панкреатит та ерозійні хвороби.