Як приготувати буряк до зимового зберігання Буряк прибирають у суху погоду, важливо, щоб грунт був розсипчастим. Тому коренеплоди перестають поливати за 2-3 тижні до збирання. Рослини підкопують лопатою, обрізають бадилля, залишивши черешок довжиною 1,5 см, і залишають сохнути на кілька годин..

Забирайте буряк в сухий сонячний день. Забирати буряк потрібно так само, як і морква – За допомогою вил або лопати. Тримаючи коренеплід за бадилля, підкопайте його збоку лопатою чи вилами і обережно витягніть із землі. Дуже важливо не встромляти зброю надто близько до коренеплоду: ви ненавмисно можете подряпати або порізати її.

Буряк середньої стиглості стає зрілою за 80-110 днів. Ці коренеплоди збирають із поля в середині або наприкінці останнього літнього місяця. Пізньостиглі сорти дозрівають протягом 110-135 днів. Вони зберігаються до весни, а час, коли збирати буряки настає в кінці вересня або в середині жовтня.

Відразу після вилучення із землі коренеплоди сортують. Якщо потрібне насіння, то маткові бульби відбирають і зберігають окремо. на зберігання маточники можна закладати наступного дня після збирання врожаю. Із загальної маси прибирають пошкоджені та нестандартні коренеплоди, їх можна використовувати для переробки.

Вам також може сподобатися

Більше від автора