Забирайте буряк в сухий сонячний день. Забирати буряк потрібно так само, як і морква – За допомогою вил або лопати. Тримаючи коренеплід за бадилля, підкопайте його збоку лопатою чи вилами і обережно витягніть із землі. Дуже важливо не встромляти зброю надто близько до коренеплоду: ви ненавмисно можете подряпати або порізати її.
Буряк середньої стиглості стає зрілою за 80-110 днів. Ці коренеплоди збирають із поля в середині або наприкінці останнього літнього місяця. Пізньостиглі сорти дозрівають протягом 110-135 днів. Вони зберігаються до весни, а час, коли збирати буряки настає в кінці вересня або в середині жовтня.
Відразу після вилучення із землі коренеплоди сортують. Якщо потрібне насіння, то маткові бульби відбирають і зберігають окремо. на зберігання маточники можна закладати наступного дня після збирання врожаю. Із загальної маси прибирають пошкоджені та нестандартні коренеплоди, їх можна використовувати для переробки.