Шарлотка – це одне з найпопулярніших і найпростіших десертів, який завжди приємно почастувати сім'ю чи гостей. Цей солодкий пиріг з яблуками, відомий ще з давніх-давен, має ніжний смак і аромат, який підкорюють серця любителів домашньої кулінарії.
Якщо ви хочете навчитися робити шарлотку такою ж смачною та ніжною, як куплену в кондитерській, то вам знадобляться лише кілька простих інгредієнтів та трохи старанності. У будь-якій продукції ключову роль відіграють інгредієнти. У випадку з шарлоткою, головними складовими є яблука, яйця та борошно. Щоб пиріг став ароматним та соковитим, перевагу слід віддати стиглим та соковитим яблукам, таким красеням, які ховають у собі ніжну та соковиту м'якоть.
Щоб зробити шарлотку ще ніжнішою, можна додати в тісто маргарин або вершкове масло. Воно додасть пирога пікантний смак і допоможе зробити його соковитішим. Для цього заважайте маргарин (або олію) і цукор у мікрохвильовій печі або на водяній бані, досягайте повного розчинення цукру і з'єднання інгредієнтів. Після цього додайте яйця і змішайте все до однорідної маси. Останнім кроком буде додавання борошна та розпушувача, після чого тісто готове для випікання.
складові | Кількість |
---|---|
Курячі яйця | 4 штуки |
Цукор | 1 склянка |
Пшеничне борошно | 1 склянка |
Рослинна олія | 3 столові ложки |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
Яблука | 3 штуки |
Сіль | щіпка |
Як зробити шарлотку, щоб вона не прилипала до форми?
Форму для шарлотки змастити вершковим маслом і присипати манною крупою, щоб шарлотка не прилипала до форми.
Що буде якщо до шарлотки не додати розпушувач?
Розпушувач потрібно додати у випадку, коли у вас панічна атака під назвою «бісквіт опаде» або якщо ви робите дуже високий бісквіт. Для впевнених у собі кулінарів додавання розпушувача не обов'язково. Ваніль приємно доповнить майже будь-яку випічку, вона класна.
Чим посипають шарлотку?
Зверху яблука можна посипати сумішшю цукру та кориці, або просто корицею.