З винаходом рецепту ечпочмака життя кочівників значно спростилося. Зникла необхідність робити тривалі зупинки для приготування їжі, тому що традиційно ечпочмак готувався з невеликим отвором посередині, в який заливали гарячий бульйон, і виходила гаряча повноцінна страва.

Морфологічні та синтаксичні властивості

відмінок од. год. мн. год.
Їм. ечпочмак ечпочмакі
Р. ечпочмака ечпочмаків
Д. ечпочмаку ечпочмакам
Ст. ечпочмак ечпочмакі

За легендою, ечпочмак з'явився як похідна їжа у кочових тюркських народів: пиріжки висушувалися, потім після довгого кінного переходу воїн міг залити в отвір зверху пиріжка гарячу воду і через п'ять хвилин отримував і першу, і другу страву разом – пиріжок з бульйоном наваристим всередині.

Вам також може сподобатися

Більше від автора