Categories: Поради

Чому кури несуть яйця з каламутним білком?

Чому білок буває каламутним? У свіжому яйця міститься вуглекислий газ, який і робить білок каламутним і більш густим, в'язким. Чим “старше” яйце, тим прозоріше і рідше білок: вуглекислий газ випаровується крізь пори шкаралупи.

Білок Яєчний білок (альбумін) свіжовідкладеного яйця буде каламутним, не зовсім прозорим. Це тому, що він містить вуглекислий газ, який повільно йде через шкаралупу в міру старіння яйця, перетворюючи білий колір у прозорий. Чим свіжіше яйце, тим густіше і каламутніше білок.

При овоскопії таке яйце не просвічується. Розмноження в яйці чудової палички, рожевого мікрокока, а також деяких дріжджів і цвілевих грибів, що утворюють червоний пігмент, викликає фарбування його вмісту рожевий чи червоний колір.

admin

Recent Posts

Мілітарист: ваш надійний партнер у світі тактичного спорядження

Сучасний ринок тактичного одягу та спорядження пропонує широкий вибір продукції, однак далеко не всі компанії…

2 дні ago

Переваги покупки запчастин для сільськогосподарської техніки в інтернет-магазині Трактор-Маркет

Сільськогосподарська техніка відіграє ключову роль у забезпеченні ефективності фермерських господарств. Вона полегшує роботу, скорочує час…

1 тиждень ago

Казино SL KYIV: азарт і розваги в серці Києва

Київ завжди славився своїм яскравим нічним життям, але особливе місце серед розваг займають казино. Одним…

1 тиждень ago

Незабутній відпочинок у Буковелі: зручні тури з Києва

Буковель — це справжня казка в серці Карпат, яка вабить туристів з усіх куточків України.…

2 тижні ago

Пакети типу дой пак від виробника

Пакети типу дой пак від виробника є ідеальним вибором для бізнесів, які прагнуть створити якісну…

3 тижні ago

З чого почати випікати кондитерські вироби: базові інгредієнти та популярні начинки

Випікання кондитерських виробів — це не лише приємне заняття, а й чудовий спосіб потішити близьких…

3 тижні ago