Загальновизнаними вадами вегетаріанської харчування вважаються дефіцит амінокислот, заліза, цинку, кальцію, вітамінів D і В12, поліненасичених Омега-3 жирних кислот, харчових волокон. Крім того, рослинний білок має малий амінокислотний склад і гірше засвоюється організмом.
До негативних сторін вегетаріанства спеціалісти відносять більш високий ризик розвитку анемії. При цьому йдеться насамперед не про залізодефіцитну анемію. Однією з головних загроз здоров'ю вегетаріанців і веганів вважається мегалобластна анемія, спричинена дефіцитом вітаміну В12.
За словами фахівців, відмова від м'яса призводить до дефіциту багатьох важливих елементів. Тут вам і вітаміни, через брак яких зростає ризик розвитку інсульту, жирні кислоти омега-3, креатин, холестерин, йод, фосфор, кальцій.
На сьогодні рослинна їжа визнається не лише повноцінним харчуванням, а й способом профілактики та зменшення ризику появи багатьох хвороб. Дослідження показують, що вегетаріанці мають нижчі ризики виникнення серцево-судинних захворювань, надмірної ваги та ожиріння, деяких видів раку.
Пакети типу дой пак від виробника є ідеальним вибором для бізнесів, які прагнуть створити якісну…
Випікання кондитерських виробів — це не лише приємне заняття, а й чудовий спосіб потішити близьких…
Сучасні портативні зарядні станції стали невід’ємною частиною життя для тих, хто постійно перебуває в русі…
Бесшовные стальные трубы находят широкое применение в различных отраслях: от строительства и производства до нефтегазовой…
С развитием цифровых технологий и распространением криптовалют всё больше людей интересуются возможностями обмена и торговли…
Беговые дорожки для ходьбы: что это, виды и преимущества Беговые дорожки для ходьбы – это…