Медики застерігають: якщо випити зіпсований квас, можна запросто отруїтися. Тому важливо знати точну дату розливу та термін зберігання квасу. І за найменшого сумніву (вас збентежив смак або колір напою) краще відмовитися від його вживання.31 Jul 2017

З простроченого квасу або квасного сусла (концентрату) можна зробити самогон з легкими хлібними нотками у смаку та ароматі. Щоправда, багато залежить від якості сировини, тому використовувати для браги найдешевший квас, зроблений тільки ароматизаторів без солоду, погана ідея.

оцтове скисання квасу проявляється у різкому збільшенні кислотності напою, погіршенні смаку, зниженні щільності, помутнінні, на поверхні може з'явитися тонка плівка; гнильний запах квасу формується при розвитку гнильних форм термобактерій.

Потенційно небезпечним вважається споживання цього напою людьми, які страждають на гастрит і цироз печінки. Також не слідує його пити при гіпертонії та схильності до підвищеного артеріального тиску. Не рекомендується цей напій тим людям, які мають алергію на продукти, з яких він виготовлений.

Вам також може сподобатися

Більше від автора