Можна також заморозити лисички у бульйоні. Для цього потрібно відварити лисички 1 раз, потім злити воду та відварити лисички повторно протягом 10 хвилин з додаванням солі та спецій. Охолоджений грибний бульйон потрібно розлити по невеликих контейнерах і надалі використовувати при приготуванні супів, соусів, жюльєну та різотто.
Не варто варити гриби надто довго, 20 хвилин цілком вистачить. Після того, як ви відкинете лисички на друшлаг їх потрібно промити під струменем води і знову просушити на рушник. Підготуйте пакети або пластикові ємності для заморозки.
З заморожених лисичок можна приготувати смачні грибні супи, посмажити їх із цибулею, запекти в духовці. Заморожені гриби підходять для приготування соусів, рагу, запіканок, як начинка для пирогів.