Відмінний дует брусниці і журавлини – джерело вітамінів С, В, В2. Вони рятують нас у сезон застуд, підвищують імунітет, заряджають бадьорістю та енергією. А ще є профілактичним засобом при кашлі, ревматизмі, покращують травлення, стан шкіри та волосся.
Брусниця – відмінно уживається зеленими яблуками, гвоздикою, корицею, апельсином та смородиною. Її можна додавати в текілу, мартіні та жасминовий чай. Якщо ви бажаєте надати напою гіркуватість, найкращим вибором стане саме брусниця.
Журавлина і брусниці використовують як лікувальні ягоди, у них величезна кількість антиоксидантів, біофлавоноїдів, вони корисні для імунітету, для серцево-судинної системи, зору”, – сказала Лізун.
Корисні властивості журавлини і брусниці Однозначно сказати, що краще – брусниця або журавлина, Не можна. Обидві ягоди мають величезний запас вітамінів, мінералів та інших цінних речовин. У журавлини дуже багато вітаміну С, а також К, РР та групи В. Серед мінеральних речовин можна виділити барій, калій, йод, магній, фосфор.