Гречка – одна з найбільш популярних круп у нашій країні. Вона багата на поживні речовини і має особливий смак. Часто гречку додають у свою дієту ті, хто піклується про своє здоров'я та прагне правильного харчування. Але щодо її приготування, утворюються різні думки.

Однією з найбільш обговорюваних тем є необхідність помішувати гречку при варінні. Дехто каже, що це абсолютно необхідно, щоб крупа не пригорала та рівномірно варилася. Інші, навпаки, вважають, що це зайве. У цій статті ми розглянемо обидві думки та спробуємо з'ясувати, який підхід є найбільш коректним.

Варто зазначити, що температура та час варіння мають велике значення при приготуванні будь-якої страви. Щоб гречка не пригорала, важливо правильно налаштувати вогонь та стежити за процесом приготування. При регулярному помішуванні можна досягти одноріднішого варення і уникнути пригорання. Однак навіть у цьому випадку деякі прийоми допоможуть зберегти поживні властивості крупи.

Питання Відповідь
Чи потрібно помішувати гречку при варінні? Ні

Під час варіння перемішувати кашу не потрібно. Готовність гречки можна перевірити, провівши ложкою дном. Якщо води там немає, то каструлю можна знімати з плити. Якщо боїтеся, що запізниться і крупа пригорить, приберіть її з вогню трохи раніше і залиште під кришкою хвилин на 10:18. 2020 р.

Чи потрібно заважати гречку при варінні?

Скільки вариться гречка у каструлі Заважати гречку під час варіння не треба. Якщо ви запізнюєтеся і не можете вимкнути гречку через 20 хвилин – приберіть її з вогню раніше та залиште на 10 хвилин. Крупа вбере гарячу воду і приготується. Збережена копія

Як правильно варити гречку?

Для того щоб правильно зварити гречку в каструлі, вам знадобиться посуд із товстим дном. Всипте в неї крупу та залийте водою. Необхідно дочекатися закипання, потім зменшити вогонь до мінімуму і варити 15-20 хвилин. Крупу можна засипати і вже у киплячу воду.

Чи потрібно закривати кришку при варінні гречки?

Звичайно ж, кришку при варінні гречки слід накрити. Вода береться у суворому співвідношенні крупи та води, не менше не більше. Якщо залишити каструлю відкритою, вода википить раніше і гречка підгорить. Більше того, якщо вогонь тихий, верхні шари гречки можуть не розм'якшитися повністю.

Вам також може сподобатися

Більше від автора