Осінні – сезонні груші — найкраще природне джерело клітковини, вітамінів В2, С, Е, а також міді та калію. Вони містять значну кількість пектину. У грушах більше пектину, ніж у яблуках.
Груша відварена має сечогінну, жарознижувальну, антисептичну дію. З цією ж метою використовують і грушевий відвар, він рекомендується при нирково-кам'яній хворобі. Сік та відвар плодів застосовують як сечогінний засіб та призначають при жовчнокам'яній хворобі. Унікальна властивість груші – Вона природний антибіотик.
Скільки груш можна з'їсти за день Щоб отримати корисні речовини, достатньо з'їсти всього 2-3 груші в день. Однак якщо ви любите ці фрукти і не страждаєте на захворювання ШКТ, можна їсти їх, скільки завгодно.