Суші або роли можуть бути обернені у водорості або вони будуть знаходитися всередині ролі. Нігірі – сашими, подається на сформований прямокутник із рису..
Нігірі — це один із найстаріших рецептів суші. Щоб його приготувати, потрібно на невелику овальну рисову кульку викласти рибу. Традиційно використовують саме сиру рибу – тунець, лосось, скумбрію. Також можна готувати нігірі з вугром, креветками та іншими інгредієнтами до смаку.
Є секрет поїдання нігірі (суши з великим шматком риби на рисовій кульці) за допомогою паличок. Вам потрібно повернути нігірі на бік, а потім уже брати їх паличками так, щоб одна паличка стосувалася риби, а інша риса. Так ви зможете утримати нігіріі рис не відвалиться від риби.
Роли являють собою рулети, закручені у водорості (або водорості всередині ролла), а суші – Овальний шматочок рису з рибою. В склад ролів можуть входити будь-які начинки, суші роблять лише з морепродуктами. Роли можуть подаватися як у холодному вигляді, так і в гарячому, а суші ні.