Найважливіше при зберіганні портвейну – зберігати його вдалині від прямого влучення світла, в місці, де не спостерігається великих коливань температури і, в ідеалі, температура не перевищує 15°C. Зберігання портвейну при температурах вище за цей рівень може бути шкідливим, що призведе до занадто швидкого старіння вина.Jan 18, 2021
Подача напою Температура подачі – один із найважливіших факторів, що впливають на смакові якості вина. червоний портвейн перед подачею слід охолодити до 18 градусів, а білий – приблизно до 10. Будучи кріпленим вином, портвейн може подавати не тільки як доповнення до їжі, але також як аперитив і діжестив.
Престижні різновиди портвейну можуть витримуватись за методом Tawny 10, 20, 30 або навіть 40 років у бочках, а можуть вироблятися і за принципом Vintage – після дворічної витримки у бутах вино розливається без фільтрації і далі дозріває у пляшках.
Наймолодший Tawny Porto витримують у дубовій тарі 3–5 років. А далі йдуть «руді» портвейни із 10, 20, 30, 40-річною витримкою. Окремо стоїть Tawny Porto Colheita – те саме, що вінтаж, але отриманий з урожаю одного року.