Корінь у землі дозріває до 10 місяців, а тому найчастіше для вирощування імбиру у відкритому ґрунті його спочатку садять у ємність із землею, і лише потім висаджують безпосередньо на ділянці.
Сезон збору імбиру – З червня по серпень. Ближче до осені збирають пізній урожай. Чим довше імбир залишався на плантації, тим цінніші його властивості. корінь містить більше ефірної олії, її смак більш насичений і «гарячий». Ідеальним варіантом вважається корінь, який зростав 10 місяців.
Від моменту посадки імбиру у ґрунт до збирання врожаю має пройти 8-9 місяців. Зрозуміло, такого літа в наших широтах немає, а зимувати ця рослина не зможе.
У кімнатних умовах імбир досягає висоти 60-90 см. Влітку рослина зацвітає, а кореневище дозріває приблизно через 10 місяців після посадки. До цього часу імбир починає готуватися до періоду спокою – зелень жовтіє та відмирає. Тоді її можна зрізати, а корінці викопати та використати в їжу.