Копання спаржі – це процес, який потребує певних навичок та терпіння. Ця рослина із сімейства лілейних, яка вирощується для вживання в їжу, є делікатесом і користується популярністю в кулінарії. Однак, щоб отримати свіжу та смачну спаржу, необхідно знати, коли та як її копати.

Спаржа – це багаторічна рослина, яка починає давати врожай за кілька років після посадки. Однак, щоб отримати найсмачнішу спаржу, необхідно знати, коли саме її копати. Оптимальний час для збирання спаржі – це весна, коли рослина тільки починає активно рости. У цей час спаржа багата на поживні речовини і має ніжний смак.

Копання спаржі – це трудомісткий процес, який вимагає багато уваги та зусиль. Спочатку необхідно знайти місце, де вирощується спаржа, та акуратно викопати кожну рослину. Потім необхідно очистити коріння від землі та промити їх, щоб видалити всі залишки ґрунту. Після цього можна використовувати спаржу для приготування смачних страв або зберегти для подальшого використання.

Місяць Температура ґрунту, °C Оптимальна температура, °C
Квітень 10-12 10-12
Травень 12-14 12-14
Червень 14-16 12-14
Липень 16-18 12-14
Серпень 16-18 12-14
Вересень 14-16 12-14
Жовтень 12-14 12-14

Коли збирати врожай спаржі?

Збирати її краще з травня по червень. У травні раз на 2 дні, а до кінця червня можна робити це щодня. Закінчують збір до липня, щоб дати рослині час відновити сили та підготуватися до зими. Так, щоб отримати повноцінний урожай спаржі, потрібен час і терпіння.

Як довго росте спаржа?

Пагони, придатні до споживання, з'являються на 4-му році життя рослини. Їх виламують, коли почнуть трохи піднімати земляну кірку. Збирання врожаю проводиться у травні.Якщо зима була тепла, а рання весна, то спаржу збирають вже у квітні.

Як зимує спаржа?

Спаржа холодостійка культура, оскільки її кореневище зимує приблизно під землею на глибині 30 см. Кореневища дорослих рослин не вимерзають при температурі – 20 – 30 ° С та при незначному сніговому покриві.

Вам також може сподобатися

Більше від автора