Імбир – це рослина з яскравою та ароматною кореневою системою, яка здавна використовується в кулінарії та медицині. В даний час його популярність значно зросла, завдяки своїм корисним властивостям та впливу на організм людини. Імбир широко відомий своїми протизапальними, антибактеріальними та імуномодулюючими властивостями.
Корінь імбиру можна вживати як у свіжому вигляді, так і у вигляді відварів та настоїв. Він містить велику кількість вітамінів та мікроелементів, які сприятливо впливають на загальний стан організму. Імбирний напій стимулює обмін речовин, підвищує імунітет та знімає запалення.
Корінь імбиру використовується для лікування та профілактики багатьох захворювань. Його можна пити при застуді, головному болі, депресії та навіть при цукровому діабеті. Імбирний напій також допомагає при схудненні, покращує травлення та знімає нудоту. Крім того, він знімає втому та стрес, підвищує працездатність.
№ | Продукт | Спосіб приготування |
---|---|---|
1 | Чай з імбиру |
|
2 | Імбирний лимонад |
|
3 | Сік з імбиру |
|
Рекомендують вживати імбир при проносі, метеоризмі, хворобах нирок, жовчного міхура. Спеція знижує тиск, зміцнює пам'ять, є відмінним профілактичним засобом від тромбоутворень. Дуже ефективний мелений імбир для схуднення. Для лікування різних захворювань приймають чай із меленим імбирем.
Які хвороби лікує корінь імбиру?
Імбир знижує ризик інсульту, а також корисний для людей із діабетом. Він допомагає зменшити рівень холестерину, що може захистити від серцевих захворювань. Крім того, імбир корисний для мозку – він покращує пам'ять та концентрацію, а також допомагає у профілактиці хвороби Альцгеймер.
Як правильно пити корінь імбиру?
Індуси кажуть, що приготувати чай із імбиром дуже легко: просто натріть корінь імбиру на тертці, залийте водою і доведіть до кипіння. Вони п'ють такий напій вранці та протягом дня. А ще наливають у термос і беруть на роботу, щоб в обід попити ситні та ароматні страви індійської кухні.
Кому не можна пити чай із імбиром?
Імбир протипоказаний жінкам на пізніх термінах вагітності, мамам, що годують, і маленьким дітям до трьох років, а також людям із захворюваннями серцево-судинної системи та нирок, з харчовою алергією та індивідуальною непереносимістю.