У сучасному суспільстві все більшої популярності набирають торти – це вишукані десерти, які не лише прикрашають стіл, а й тішать смаком. Але мало хто замислюється над тим, що за такими кулінарними шедеврами стоїть безліч праці та витрат. Цікаво дізнатись, як формується ціна на торт? Яку націнку роблять цей продукт?
Ціна на торт складається з кількох складових. Насамперед, це вартість інгредієнтів. Якість та свіжість продуктів, а також ексклюзивність деяких інгредієнтів впливають на їхню вартість. Великі торти зі складними наповнювачами та декором вимагають більше інгредієнтів, отже, їхня вартість вища. Однак це лише одна із складових ціни на торт.
Окрім витрат на інгредієнти, виробники тортів беруть до уваги витрати на зарплати працівників, оренду простору, вартість електроенергії та інші операційні витрати. Усі ці фактори впливають на кінцеву ціну торта.
№ | Торт | Націнка, % |
---|---|---|
1 | Шоколадний торт | 20 |
2 | Наполеон | 15 |
3 | Медовик | 18 |
4 | Тірамісу | 25 |
5 | Фруктовий торт | 22 |
Яка має бути націнка на кондитерські вироби?
Кондитерські вироби належать до однієї з найбільш маржинальних товарних категорій. Націнка на продукцію може досягати 300-400%, а чиста рентабельність становитиме 20-25 %. Саме тому окупність вкладень у створення сучасного кондитерського цеху може наступити через два роки після початку роботи.
Скільки приносить кондитерська?
Стеля домашнього кондитера – 50-100 тисяч рублів на місяць. При відкритті цеху дохід може становити до 300 тисяч рублів на місяць, кафе-кондитерська може приносити до 500 тисяч рублів на місяць.
Скільки коштує відкрити кондитерський магазин в Україні?
Які витрати будуть сьогодні під час відкриття кондитерської? Відкрити кондитерський магазин сьогодні реально, маючи 60 000 грн. Якщо приміщення під магазин Ви орендуєте, більшу частину грошей доведеться витратити на внесок за оренду. Оренда 1 м2 – від 100 грн.