Якщо в рецепті немає кислих продуктів, то використовується розпушувач. Якщо вони є – потрібна сода. Сода має ще один плюс — вона прибирає зайву кислинку, а готова випічка не буде надто кислою.Oct 11, 2017
Щоб замінити одну чайну ложку магазинного розпушувачапотрібно зробити наступне: додати чверть чайної ложки харчової соди до сухих інгредієнтів; половину чайної ложки свіжого лимонного соку – до рідких інгредієнтів; змішати обидві складові в єдину масу.
Співвідношення соди та кислоти підібрано таким чином, щоб реакція пройшла без залишку. Тому при використанні розпушувача додаткова кислота не потрібна, тобто в тісто млинця на основі молока або води краще додавати розпушувач.
У деяких рецептах необхідно задіяти і соду, і розпушувач одночасно. Це потрібно, коли в тесті недостатньо інгредієнтів з кислим середовищем і вуглекислого газу буде мало для підйому тесту.
Сільськогосподарська техніка відіграє ключову роль у забезпеченні ефективності фермерських господарств. Вона полегшує роботу, скорочує час…
Київ завжди славився своїм яскравим нічним життям, але особливе місце серед розваг займають казино. Одним…
Буковель — це справжня казка в серці Карпат, яка вабить туристів з усіх куточків України.…
Пакети типу дой пак від виробника є ідеальним вибором для бізнесів, які прагнуть створити якісну…
Випікання кондитерських виробів — це не лише приємне заняття, а й чудовий спосіб потішити близьких…
Сучасні портативні зарядні станції стали невід’ємною частиною життя для тих, хто постійно перебуває в русі…