Раціон при таке харчування складається з продуктів, які містять глютен. Це рис, гречана, кукурудзяна крупа, пшоно, амарант, кіноа), дозволені овочі, фрукти, нежирні сорти м'яса, птиці, риби. Часто обмежується незбиране молоко, але дозволено помірно кисломолочні продукти, сир, сир.

1-й сніданок: яйце некруто, каша гречана розсипчаста, чай з молоком. 2-й сніданокСир свіжий некислий, відвар шипшини. Обід: картопляний суп вегетаріанський, м'ясо відварене, запечене під бешамельлю, морква відварена, компот з розварених сухофруктів. Полудень: відвар пшеничних висівок з цукром та сухарики.

Для хворих найкраще підійдуть такі каші, як рис, вівсянка, гречка, манка на воді чи молоці. Крупи найкраще подрібнювати. При гастриті потрібно відмовитися від свіжих овочів. Їх можна, можливо вживати в тушкованому, вареному, запеченому (без скоринки) та приготовленими на пару вигляді.

Вам також може сподобатися

Більше від автора