Тому для нейтралізації прянощів у більшості своїх страв вони використовують лимонну кислоту, оцет або навіть кетчуп. Одна ложка може створити справжнє диво і зробити смак збалансованим. Він та інші підсолоджувачі додають інший відтінок смаку, який може нейтралізувати пряність. 14 жовтня 2018
- Більше – краще Найпростіший спосіб зменшити концентрацію перцю у блюді – збільшити його обсяг. …
- Кислі інгредієнти Спробуйте перебити гострий смак перцю, додавши в їжу пюре з свіжих помідорів, оцет, сік лайма або лимона. …
- Цукор
Sep 27, 2022
Рослинна олія Олії з гострих перців чудово нейтралізуються іншими, приємнішими. Наприклад, оливковою або соняшниковою. Щоб позбутися печіння, протирайте шкіру оливковою олією протягом хвилини, а потім добре вимийте руки теплою водою з милом.
Вимийте руки з рідким милом. Тверде теж підійде, але рідке краще розчинить капсаїцин – та сама речовина в перце, що викликає печіння. Опустіть руки в міцний алкогольний напій на кілька хвилин (пиво не підійде, але можна взяти спиртовий лосьйон або тонік). Найкраще, щоб рідина була холодною.