Щоб заповнити нестачу магнію в організмі, знадобляться такі продукти, як темні листові зелені овочі, гарбузове насіння, горіхи (мигдаль, кешью), кунжут, лляне насіння. Інші продукти, багаті на магній, — тофу, банани та чорні боби.
Їжа – найбезпечніший спосіб заповнити недолік магнію, і найкращі його джерела – приготований шпинат (157 мг на 1 склянку), бобові (1 склянка приготовленої білої квасолі містить 113 мг магнію), насіння гарбуза (цілих 649 мг магнію в 1 склянці).
Якщо організму постійно не вистачає магнію, нерідко доводиться приймати комбіновані препарати з вітаміном В6, наприклад “Магне В6” або “Магнеліс В6”. Їх випускають у вигляді таблеток з кишковорозчинною оболонкою.
Ось найчастіші ознаки дефіциту магнію:
- тривога, спазми, судоми;
- прискорене серцебиття, поколювання в руках і ногах, оніміння.
- безсоння, дратівливість, головний біль;
- часта зміна настрою та хронічна втома.
- Також організм погано засвоює та посилено виводить магній при:
- діабеті 2-го типу;