Як зрозуміти, що бродіння вина припинилося

  1. Для початку можна скуштувати вино на смак. Якщо воно все ще солодке, а дріжджі перестали діяти, то процес бродіння явно порушений. …
  2. Якщо на баку встановлена ​​рукавичка, визначити замерле бродіння ще простіше. …
  3. Непряма ознака – відсутність бульбашок на поверхні сусла.

6 Nov 2020

4. Через 4-12 годин після встановлення рукавичка повинна хоча б трохи надутися, це означає, що бродіння йде нормально і конструкція герметична.

Вибродили вино після грубого освітлення відокремлюють від дріжджового осаду. Знімають виноматеріал із дріжджів через 2-2,5 місяці від початку бродіння, у листопаді-грудні. При знятті з дріжджів вино зливають із сильним провітрюванням у підставку, з якої потім вино переливають в іншу чисту ємність.

Вам також може сподобатися

Більше від автора