Дистиляція (перегонка) – це процес в ході, якого леткі компоненти (пари) випаровуються з суміші, що перебродила, і конденсуються, перетворюючись на самогон. Сам процес досить простий. Температура кипіння води становить +100С, спирту – +78С, випаровування спирту між двома температурами відбувається швидше, ніж води.
Дистилят – Це, по суті, продукт, отриманий під час простої перегонки браги. Процес дистиляції дуже простий. Брага, будучи нагрітою, починає поступово випаровуватися і у вигляді спиртових пар просочуватися в холодильник, де конденсується і охолоджується до стану рідини.
- Арманіяк
- Бренді
- Вино
- Вермут
- Віскі
- Горілка
- Граппа
- Джин
У дистиляті, що є продуктом перегонки браги, містяться домішки, отруйніші, ніж сам етиловий. спирт, зокрема, сивушні олії, метиловий спирт, альдегіди.