Проростки пшениці містять: -до 70% вуглеводів у вигляді харчових волокон, крохмалю, дисахаридів, -до 14% білків (12 незамінних та 8 замінних), -до 3% клітковини, -до 2,5% жирів та жирних кислот, -мінеральний склад представлений кальцієм , калієм, фосфором, магнієм, кремнієм, залізом, цинком, міддю, марганцем, натрієм, селеном.
Рекомендована добова норма пророщених зерен пшениці – 30 мл соку, 2 ст. л. зародків пшениці або 1 год.
Харчова цінність Паростки пшениці є джерелом калію, харчових волокон, вітамін А А, вітамін А З, вітамін А Е (альфа-токоферолу), вітамін А К, тіаміну, рибофлавіну, ніацину, вітамін А В6, пантотенової кислоти, заліза, цинку, міді, марганцю та селену.