У 100-грамовій плитці 56%-го шоколаду близько 40 грамів цукрів, що повністю є доданими цукрами.
Їхня головна відмінність – склад. І насамперед при покупці звертаємо увагу на вміст у продукті какао-бобів. У темному (або чорному) шоколаді какао-бобів менше – 40-55%. Увага на етикетку: вивчаємо склад
склад | Темний/чорний, % | Горький, % |
---|---|---|
Какао-масло | від 20 до 30 | більше 30 |
Цукор | від 30 | Від 0 до 15 |
•22 May 2021
Харчова цінність | 100 р. |
---|---|
Білки | 5,9 г |
Вуглеводи | 59,0 г |
в тому числі цукру | 58,0 г |
Жири | 30,0 г |
Дієтологи рекомендують вживати шоколад часто, але потроху. Денна норма для дорослих чоловіків та жінок без проблем зі здоров'ям – 30-50 грамів гіркого. шоколаду, то є від третини до половини звичайної плитки кожен день. При високих фізичних навантаженнях допускається збільшення норми у півтора рази.