У 100-грамовій плитці 56%-го шоколаду близько 40 грамів цукрів, що повністю є доданими цукрами.

Їхня головна відмінність – склад. І насамперед при покупці звертаємо увагу на вміст у продукті какао-бобів. У темному (або чорному) шоколаді какао-бобів менше – 40-55%. Увага на етикетку: вивчаємо склад

склад Темний/чорний, % Горький, %
Какао-масло від 20 до 30 більше 30
Цукор від 30 Від 0 до 15

•22 May 2021

Харчова цінність 100 р.
Білки 5,9 г
Вуглеводи 59,0 г
в тому числі цукру 58,0 г
Жири 30,0 г

Дієтологи рекомендують вживати шоколад часто, але потроху. Денна норма для дорослих чоловіків та жінок без проблем зі здоров'ям – 30-50 грамів гіркого. шоколаду, то є від третини до половини звичайної плитки кожен день. При високих фізичних навантаженнях допускається збільшення норми у півтора рази.

Вам також може сподобатися

Більше від автора