Першу перегоні рекомендуємо відбирати дистилят до падіння градуса 7-10 у струмку, або до 98 градусів у кубі. Зазвичай рекомендують першу перегонку проводити на максимальній потужності, якнайшвидше від початку і до кінця, не поділяючи на фракції.Sep 26, 2018
Температура в кубі при появі перших крапель дистиляту становить від 63°С.
Щоб отримати якісний самогон, за допомогою самогонного апарату, при процесі перегонкинеобхідно витримувати температуру від 78 до 93 градусів. Саме в цьому діапазоні, повинна переганяти брага.
Нагрів повинен відбуватися на 1-1,5 0 С на хвилину. Таким чином, поступово досягається 89-92 0 С. Це найоптимальніший діапазон температургнати самогон.