Харчова цінність та хімічний склад “Отварна яловича легеня”. У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 г їстівної частини. Енергетична цінність Відварена яловича легеня складає 112,9 кКал.
Легке також є одним із важливих компонентів у виробництві ліверної ковбаси. Повноцінних білків у легкому трохи, і засвоюються вони гірше за білки м'яса. Однак у яловичому легкому міститься велика кількість вітамінів С, РР, В1 та В2, калію, фосфору, натрію та магнію, а також мікроелементи – залізо та йод.
Харчова цінність та хімічний склад “Легке яловиче”.
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Калорійність | 103 кКал | 6.1% |
Білки | 15.2 г | 20% |
Жири | 4.7 г | 8.4% |
Вода | 77.5 г | 3.4% |
Свиняче легке варене калорійність Калорійність 100 грамів вареного свинячої легені (з яких 16,6 г білка, жирів 3,1 г та вуглеводів 0,0 г) становить 99 кКал або 414 кДж. 99 кКал на 100 г це 4.3% від середньої добової норми.