Ось найпростіший і перевірений рецепт на 30 літрів готової браги: 20 л підготовленої (очищеної) води, 6 кг цукру та 100 гр спиртових дріжджів. Налийте теплу воду в ємність для бродіння і розчиніть у ній цукор.
Інгредієнти для ємності на 30 літрів: спиртові дріжджі – 100 г сухих (або 500 г пресованих).
на 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г).
Сухі дріжджі беруться з розрахунку 20 грам на кілограм цукру. Пропорції для пресованих: 100 г на 1 кг цукру. Сирі, пресовані дріжджі дають напою занадто сивушний присмак, а використання сухих дає бурхливе бродіння та рясне піноутворення.