Жири – необхідні організму, проте їхня частка в раціоні харчування досить мала, денною нормою дорослої людини можна вважати 9-12 г сала, максимальна тижнева порція – 100 г. Щоб свиняче сало виявило свої корисні властивості, його потрібно правильно вживати. Віддавайте перевагу солоному або маринованому салу.
Шкода сала Сало – дуже калорійний продукт: у 100 г міститься близько 800 ккал. Це означає що якщо ви не плануєте витратити всю отриману від цього продукту енергію, то ризикуєте набрати зайву вагу. Вживання сала у великій кількості може призвести до ожиріння.
Сало – традиційна закуска, яка асоціюється у багатьох саме з обіднім або вечірнім прийомом їжі. Але фахівці радять вживати цей продукт саме вранці.
Дієтолог не рекомендує вживати інші продукти не лише за чотири години до, а й після вживання сала. “П'ятдесят грам сала на один прийом їжі – це максимум”, – попередила медик. Вона радить тонко нарізати сире сало, а потім вживати його із зеленню, зеленим огірком або листям салату.