На першому місці, звичайно, субпродукти тваринного походження – печінка, нирки, селезінка . Кількості гемового заліза, яке засвоюється більш ефективно, ніж мікроелемент із продуктів рослинного походження, у них достатньо. Свиняча печінка найкраща, як лідер за вмістом заліза.Nov 26, 2021
Джерела заліза тваринного походження | |
---|---|
Джерело | Кількість заліза |
Яловичина, м'ясо та субпродукти, селезінка, 3 унції (90 г) | 33,5 мг |
Куряча печінка, 3 унції (90 г) | 11,6 мг |
Каракатиця, 3 унції (90 г) | 9,2 мг |
•Feb 20, 2022
Продукти з високим вмістом заліза
- Молюски
- Субпродукти
- Червоне м'ясо
- Шпинат
- Бобові
- Гарбузове насіння
- Кіноа
- Брокколі
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЗАЛІЗУ:
Назва продукту | Зміст заліза у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Ячмінь (зерно) | 7.4 мг | 53% |
Горох (лущений) | 7 мг | 50% |
Печінка яловича | 6.9 мг | 49% |
Жовток курячого яйця | 6.7 мг | 48% |
•Jan 29, 2016