Шаурма – це популярна страва, яка прийшла до нас зі Сходу. Обсмажене м'ясо, овочі, соуси та теплий лаваш – все це створює неповторний смак та ситить на довго. Однак, щоб повністю насолодитися шаурмою, необхідно підібрати потрібний напій, який доповнить і посилить смак страви.

Одним із найкращих партерів до шаурми є прохолодний напій з газуванням. Завдяки свіжості та охолодженню, газовані напої чудово освіжають рот після кожного ненажерливого шматка шаурми. Особливо добре підходять напої з цитрусовими смаками, які надають яскравішу нотку кожному шматочку м'яса та овочів.

Якщо ви віддаєте перевагу безалкогольним напоям, то відмінним варіантом для шаурми буде холодний фруктовий сік. Це відмінне поєднання свіжості та натурального смаку, яке добре балансує із жарким пряним м'ясом. Також фруктові соки багаті на вітаміни і поживні речовини, що додає корисності до вашої їжі.

Що можна пити з шаурмою
Тип напою Підходящий варіант Коментар
Алкогольний напій Пиво Добре поєднується зі смаженим м'ясом і зазвичай для багатьох
Безалкогольний напій Сік Свіжий сік підкреслить смак і освіжить після прожарювання
Газований напій Кола Популярний вибір для насичення та освіження
Гарячий напій Чай Відмінно зігріє в холодну пору року

Яке вино п'ють із шаурмою?

Зміст:

  • 1 Яке вино п'ють із шаурмою?
  • 2 Що пити із пельменями?
  • 3 Який алкоголь підходить до Чебуреків?
  • 4 Який напій взяти до шаурми?

Найчастіше ці темно-рожеві вина роблять із сортів із товстою шкіркою. Хоч каберне-фран, хоч каберне-совіньйон, хоч сира. Якісь італійське санджовезе або Неро д'Авола. Все це буде класно.

Що пити із пельменями?

До смажених пельменів добре підійде оранжеве вино з нотами копченості, у якого була тривала мацерація на шкірці. Це грузинське вино ркацителі та помаранчеві вина з Фріулі, які роблять з винограду рибола-джалла, піно-гріджіо та піно-б'янко. Смаженим пельменям підходить також Зінфандель.

Який алкоголь підходить до Чебуреків?

Катерина Захарова: «До чебуреків я б рекомендувала сухий херес. Його свіжість ідеально доповнить смак м'яса та смаженого тіста. З червоних вин найкраще підійде невигадливе і молоде темпранільйо з Рібера-дель-Дуеро — соковите, ароматне вино з м'якими танінами та доброю кислотністю».

Який напій взяти до шаурми?

Відповідь фахівця: перевагу слід віддати сортам пряним, з фруктовою нотою, таким, як рислінг або як сидр, а також шампанському та іншим шипучим винам. З менш популярних напоїв Біллі Вагнер пропонує скуштувати пейл-ель – сорт світлого англійського пива. А з традиційних – кисломолочний напій айран.

Вам також може сподобатися

Більше від автора