Categories: Поради

Як дізнатися який зуб корінний чи молочний?

Основні відмінності між молочними та корінними зубами Емаль молочних зубів біліша на відміну від постійних зубів, що мають жовтуватий відтінок.. Корінні зуби щільніші і більші за молочні за своїми розмірами. Коріння у молочних зубів коротше і тонше.

Моляри – найбільші, «жувальні» зуби. Придивіться їх поверхні. Якщо на ній виділяються чотири височини (жувальні горбки) — зуб молочний. У постійних горбків два.

Зміна молочних зубів на постійні починається у віці 6-7 років. Першими випадають центральні різці, потім – бічні різці, після – перші моляри. Останніми змінюються ікла та інші моляри. Найчастіше спочатку випадають зуби на верхній щелепі, а за ними – їхні пари на нижній.

Відрізняється кількість зубів: тимчасові зуби – не більше 20, постійні – 32. В молочному Прикус відсутні премоляри. У постійному прикусі є всі чотири види зубів – моляри, ікла, різці, премоляри. У молочних зубів біло-блакитний відтінок, а у постійних зубів зустрічається лише жовтуватий.

admin

Recent Posts

Мілітарист: ваш надійний партнер у світі тактичного спорядження

Сучасний ринок тактичного одягу та спорядження пропонує широкий вибір продукції, однак далеко не всі компанії…

24 години ago

Переваги покупки запчастин для сільськогосподарської техніки в інтернет-магазині Трактор-Маркет

Сільськогосподарська техніка відіграє ключову роль у забезпеченні ефективності фермерських господарств. Вона полегшує роботу, скорочує час…

1 тиждень ago

Казино SL KYIV: азарт і розваги в серці Києва

Київ завжди славився своїм яскравим нічним життям, але особливе місце серед розваг займають казино. Одним…

1 тиждень ago

Незабутній відпочинок у Буковелі: зручні тури з Києва

Буковель — це справжня казка в серці Карпат, яка вабить туристів з усіх куточків України.…

2 тижні ago

Пакети типу дой пак від виробника

Пакети типу дой пак від виробника є ідеальним вибором для бізнесів, які прагнуть створити якісну…

3 тижні ago

З чого почати випікати кондитерські вироби: базові інгредієнти та популярні начинки

Випікання кондитерських виробів — це не лише приємне заняття, а й чудовий спосіб потішити близьких…

3 тижні ago