Маш – це традиційна російська страва, яка завжди піднімає настрій та заряджає енергією. Правильно приготовлений маш – це справжній витвір мистецтва, який можна створити навіть у домашніх умовах. У цій статті ми розповімо вам про секрети та тонкощі приготування цієї страви, щоб ви змогли порадувати себе та близьких справжнім кулінарним шедевром.
Секрет перший – правильний вибір зерен машу. Ідеальне зерно маша має бути цільне та велике, коли ви складаєте його в долоню, воно не повинно розвалюватися. Таке зерно має багатий смак і аромат, і після приготування залишається ніжним і соковитим.
Другий секрет – підготовка зерен машу. Перед тим як приступити до приготування, зерно маша необхідно змити під проточною водою і замочити на кілька годин. Це дозволить усунути поверхневий бруд і пісок, а також пом'якшити зерна, що прискорить процес готування.
Не менш важливий секрет – правильна пропорція води та машу. Щоб отримати ідеальний результат, потрібно дотримуватись пропорції води та машу 2:1. Тобто, на кожне стаканчик зерна маша потрібно налити дві склянки води. Якщо хочете більшу кашу, можна збільшити пропорцію води до 3:1.
Інгредієнт | Кількість | Спосіб приготування |
---|---|---|
Маш | 200 г | 1. Промити маш, видалити зайві домішки і бруньку, що залишилася. 2. Залити маш холодною водою і залишити на кілька годин для набухання. 3. Злити воду, залити свіжу та довести до кипіння. 4. Додати сіль до смаку. 5. Варити машину на повільному вогні до м'якості. |
Цибуля | 1 шт | 1. Очистити і нарізати цибулю півкільцями. 2. Обсмажити цибулю до золотистого кольору. |
Масло рослинне | 2 ст. л. | 1.Додати олію в сковороду для обсмажування цибулі. |
Замочувати маш не обов'язковоАле за бажанням можна залити крупу водою і залишити на 2-3 години або на всю ніч. Після такої попередньої підготовки бобові краще засвоюються організмом. Щоб отримати максимальну користь продукту, його можна проростити.
Через високого вмісту фолієвої кислоти, вітаміну Е та заліза крупа маш рекомендована вагітним жінкам та тим, хто готується до зачаття. А ще завдяки властивостям знижувати хворобливі відчуття та стабілізувати гормональне тло боби мунг можна їсти в період менопаузи або менструацій.
Маш вариться 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся на стан насіння. Дістаньте кілька бобів, трохи остудіть і спробуйте на смак чи роздавіть вони повинні бути м'якими. Якщо їх переварити, вони розповзуться.
У сучасному світі бізнесу кожна деталь має значення. Особливо, коли мова йде про презентацію вашого…
Ликвидация компании — это процесс, который требует особого внимания к деталям и соблюдения всех юридических…
Производство мебели — это перспективное направление для начинающих предпринимателей. Эта сфера отличается стабильным спросом и…
С развитием криптовалют популярность цифровых активов растёт с каждым годом. Все больше людей используют их…
Для кожного підприємця, який працює за спрощеною системою оподаткування, важливо своєчасно і правильно подавати звітність.…
Вибір між різними моделями iPhone може бути складним завданням, адже кожен новий випуск Apple приносить…