Ната – це ніж, що поєднує в собі функції ножа і сокири. Дуже зручний тип зброї, який може стати в нагоді не тільки мисливцеві, але й простому туристу. Для виготовлення клинка застосовуються високовуглецеві традиційні та сучасні японські сталі. Традиційна ната робиться із двох шарів.Apr 9, 2018

Сікач за своєю конструкцією нагадує гібрид сокири і ножа. Ножища кухонний, м'ясничий: косар, сікач; Сікач робить перехід від ножа до сокири.

Найбільш відомими традиційними японськими ножами є онагіба, деба та усуба (yanagiba, deba, usuba). Без цих ножів неможливо уявити приготування національних японських страв та вони присутні у будь-якому японському ресторані.

Танто має односторонній, іноді гострий клинок довжиною до 1 сяку (30,3 см) і загальною довжиною з рукояттю 30-50 см (зазвичай 35-45 см). Якщо довжина клинка більше 1 сяку, це короткий меч вакидзаси.

Вам також може сподобатися

Більше від автора