Китайська кухня славиться своїми традиційними та екзотичними стравами. Однією з таких страв є прозора локшина, яка отримала свою назву завдяки своєму незвичайному вигляду. Вона є одним із улюблених інгредієнтів у китайській кухні та популярна у багатьох інших країнах.

Прозора локшина, відома також як “сате” або “тхопху” названа завдяки своїй прозорості та ніжному смаку. Вона є традиційним продуктом, що виготовляється з крохмалю та води. Процес приготування прозорої локшини тривалий і потребує певної техніки, щоб досягти потрібної консистенції та прозорості. Маючи приємну текстуру та ніжний смак, прозора локшина ідеально поєднується як з гострими та ароматними, так і з ніжними та делікатними соусами.

Прозору локшину можна зустріти в різних варіаціях: у супах, смаженої з овочами та м'ясом або просто залитою соусом. Вона не тільки смачна, а й досить поживна завдяки вмісту крохмалю. Прозора локшина вважається дієтичним продуктом і добре засвоюється організмом.

Назва Китайська назва Прозорість Тип
Прозора локшина Фунсян Так Тверда

Вермішель фунчоза (фунчеза, фунчеза) або скляна вермішель – дуже популярна страва у всіх азіатських країнах.

Як називається прозора локшина?

Фунчоза – це локшина з крохмалю, яку називають ще скляною локшиною, оскільки при варінні вона стає напівпрозорою. Для виготовлення такої локшини використовують крохмаль бобових, маніока, картоплі, канни, рису, у сучасному виробництві застосовують більш дешевий кукурудзяний крохмаль.

Як називається прозора рисова локшина?

Рисову в'єтнамську локшину називають кришталевою, прозорою та скляною. Сама по собі рисова локшина не має жодного характерного запаху чи смаку. Однак нейтральний смак допомагає їй чудово поєднуватися з будь-якими продуктами. При цьому локшина з рисового борошна не втрачається в жодній страві.

Як називається біла прозора локшина?

Фунчоза – Найтонша локшина, яка стає напівпрозорою, варто тільки її приготувати. За що й отримала в побуті другу назву – “скляна”. Складає основу багатьох страв паназіатської кухні, готується швидко та просто: зазвичай фунчозу просто заливають окропом на кілька хвилин – і готово!

Вам також може сподобатися

Більше від автора