Обмазування печі є важливою частиною її експлуатації. Від якості обмазування залежить ефективність роботи печі та її довговічність. Неправильний вибір матеріалу для обмазування може призвести до передчасного зносу печі та втрати її тепловіддачі.
Одним з найбільш популярних матеріалів для обмазування пічки є вогнетривка цегла. Він відмінно зберігає тепло і має високу міцність. Цегла чудово переносить високі температури, тому її використання для обмазування пічки є оптимальним рішенням.
Якщо ви хочете обмазати грубку більш економно, то можна використовувати вогнетривку шамотну цеглу. Він володіє такими ж якостями, як і звичайна вогнетривка цегла, але коштує трохи дешевше. Шамотна цегла чудово зберігає тепло і забезпечує довговічність пічки.
Також для обмазування пічки можна використовувати вогнетривку штукатурку. Цей матеріал відмінно підходить для обмазування печей, особливо у випадках, коли піч має складну форму. Вогнетривка штукатурка має високу тепловіддачу і добре переносить високі температури, що дозволяє їй ефективно працювати в печі.
Матеріал | Переваги | Недоліки |
---|---|---|
Кераміка | Висока теплопровідність, довговічність | Висока вартість |
Цегла | Низька вартість, хороша теплоємність | Потрібна додаткова ізоляція |
Шамот | Висока тепловіддача, стійкість до високих температур | Відсутність декоративності |
Керамічні плити | Гарна теплоізоляція, естетичний вигляд | Необхідність додаткового захисту від вологи |
Чим змастити булочки, щоб вони були м'які?
Рослинна олія Підійде як соняшникова, так і оливкова, кукурудзяна.З його допомогою здоба набуває м'якості, але не чекайте на блискучу поверхню.
Чим краще змастити пиріжки перед випіканням?
Чим змастити випічку перед духовкою
- Яйцем, трохи збитим вилкою. Або тільки білком/жовтком: при змащуванні білком скоринка набуває додаткового хрускоту, а жовток робить її рум'янішим і надає блиску.
- Рослинним або вершковим маслом.
- Сметаною низької жирності.
- Міцною заваркою із цукром.
- Молоко.
- Слабким сиропом.
Чим потрібно змащувати пиріжки, щоб вони були рум'яними?
Зазвичай пиріжки змащують білком, жовтком або цільним збитим яйцем. Білок відповідає за рум'яність тіста, а жовток – за глянець. Необхідно додавати суміш у пропорції приблизно 1:3, тобто взяти один жовток та білок із трьох яєць. Крім цього, яйця можна змішувати з молоком, сметаною, цукром, олією.